It-arkitektur, dataarkitektur og forretningsarkitektur

Hvordan kan du sikre, at arkitekturen for dit it-landskab, dine data og din forretning er sammenhængende og understøtter organisationens forretningsstrategi og digitale ambitioner?

For at skalere og optimere din eksisterende forretning samt udbygge med nye målrettede ydelser til kunderne, har du brug for, at arkitekturen kan følge med. Arkitekturen skal bl.a. sikre retvisende data på rette tid og sted, understøtte øget automatisering, sikre sammenhæng mellem forretningsprocesser og it-løsninger samt være fleksibel overfor reorganisering. Og så skal den være omkostningseffektiv.

Men virkeligheden er ofte en anden.

Nuværende it-arkitektur, dataarkitektur og forretningsarkitekturHvordan er din nuværende arkitektur?

Din nuværende arkitektur og it-landskabet er måske resultatet af knopskydninger, fragmenterede specialløsninger og midlertidige quickfixes. Fremfor at understøtte den strategiske udvikling af forretningen, opleves arkitekturen ofte som en stopklods.

Så hvordan kommer du videre?

Du skal først og fremmest kende din nuværende arkitektur og de faktiske egenskaber herved. Du kan med fordel kortlægge og visualisere arkitekturen i en række dedikerede perspektiver.

Dernæst skal du have et klart billede af, hvor du er på vej hen. Dvs. hvordan arkitekturen skal se ud, for bedst at understøtte strategien. Dette kalder vi en målarkitektur.

Målarkitektur for it-arkitekturen, dataarkitekturen og forretningsarkitekturenHvordan ser målarkitekturen ud?

Målarkitekturen visualiserer i en række perspektiver, hvordan it i fremtiden understøtter organisationen, forretningsprocesserne, automatiserede arbejdsgange og sammenhængende kunderejser på tværs af organisatoriske skel.

Målarkitekturen giver svaret på, hvordan du skaber sammenhæng i forretningsprocesser, it-systemer og data.

Målarkitekturen giver også svaret på, hvordan information anvendes i forretningen, og hvordan data flyder mellem it-systemerne samt fx hvilke it-systemer, der skal konsolideres, hvilke der skal udfases og hvilke der skal videreudvikles.

Vi kan hjælpe

Vi hjælper dig med fx både it-arkitektur, dataarkitektur og forretningsarkitektur. Vi har bl.a. fokus på at automatisere processer, skabe sammenhæng i arkitekturen, sikre arkitekturens tilpasningsevne og sikre kontrol med teknisk gæld.

Vi fastlægger målarkitekturer og planer for realiseringen. Og vi hjælper organisationen med at realisere arkitekturplanerne.

0
Gennemsnit antal års arkitekturerfaring
0
Antal arkitekturopgaver løst