Privatlivspolitik2019-03-27T09:45:42+02:00

Databeskyttelsespolitik

Persondatapolitik

I OptimumIT går vi op i at passe på vores kunders og kollegers persondata. Vi har instrueret alle vores medarbejdere i, hvordan vores kunders persondata skal håndteres.

I vores arbejde registrerer vi oplysninger om vores kunder, kunders medarbejdere, underleverandører, underleverandørers medarbejdere, samarbejdspartnere og deres medarbejdere, så længe samarbejdet pågår.

Derudover registrerer vi oplysninger om ansøgere og potentielle nye kunder i en begrænset periode.

Personoplysninger videregives ikke til tredjepart uden dit samtykke, og der indsamles ikke personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger.

Vi ser det derfor som en vigtig opgave at slette og anonymisere personoplysninger, som ikke længere er relevante, og at være åbne omkring vores processer, så du kan være tryg i dit samarbejde med OptimumIT.

Henvendelser

Når vi modtager henvendelser på mails eller via vores hjemmeside fra potentielle nye kunder, registrer vi almindelige kontaktoplysninger, så som navn, mail og telefonnummer.

Vi sletter henvendelserne, når de ikke længere er relevante.

Henvendelser om job i OptimumIT

I OptimumITs anvender vi et rekrutteringsfirma til at finde kandidater. Det er rekrutteringsfirmaets ansvar at orientere ansøgeren om sine rettigheder.

Kontakter en ansøger OptimumIT direkte, vil ansøgningen blive videresendt til rekrutteringsfirmaet. Vi gemmer henvendelsen i 30 dage, og derefter slettes den automatisk.

Samarbejdspartnere og underleverandører

Når vi giver tilbud og sender CV’er som en del af et tilbud, sikrer vi, at der ligger en aftale mellem os og vores samarbejdspartnere. Aftalen pålægger alle parter at behandle personoplysningerne efter gældende regler, og at slette personoplysninger, når disse ikke længere er relevante.

Cookies

Når du besøger vores hjemmeside indsamles oplysninger din færden på hjemmesiden, for at få større kendskab til dig og øvrige brugere af hjemmesiden. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vores produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold og reklamer, der er tilpasset dine interesser.

Link til detaljer om hjemmesidens cookiepolitik er her.

Hvilke oplysninger registrerer vi om vores kunder

Når vi udfører konsulentopgaver for vores kunder, så foreligger der et aftalegrundlag inden vi påbegynder opgaven. Det betyder, at vi har et formål med behandling af personoplysningerne. Vores kunder bedes kontakte vores sikkerhedsansvarlige, hvis man ønsker indsigt i hvilke oplysninger vi ligger inde med om netop jer.

Vi har instrueret alle vores medarbejdere i håndtering af personoplysningerne, både internt i OptimumIT såvel som hos vores kunder.

Sletning af personoplysninger

Vi fjerner personoplysninger løbende fra vores kontrakter og andet materiale der er udarbejdet i forbindelse med vores opgaver. Vi vurderer konkret hvornår vi kan slette personoplysningerne, og hvornår det ikke længere er relevant at opbevare personoplysningerne.

Vi er underlagt en række særlovgivninger, herunder regnskabsloven, som gør at nogle personoplysninger først slettes senere.

Beskyttelse af oplysninger

Vi passer på personoplysningerne så de opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger.

Rettigheder for personer vi registrerer oplysninger om

De personer, vi i OptimumIT registrerer oplysninger på, har en række rettigheder, uanset relationen til OptimumIT:

  • Du har ret til at få indsigt i hvilke oplysninger, OptimumIT har registreret om dig.
  • Du har ret til at få berigtiget ukorrekte oplysninger, som OptimumIT har registreret om dig.
  • Du har ret til begrænsning i behandlingen af dine oplysninger, OptimumIT har registreret, med mindre vi har en legitim interesse.
  • Du har ret til at få slettet oplysninger, OptimumIT har registreret, med mindre OptimumIT har en legitim interesse.
  • Du har ret til at få udleveret de oplysninger, OptimumIT har registreret om dig.
  • Du har ret til at gøre indsigelse imod behandling af de oplysninger, OptimumIT har registreret om dig.

Du kan til enhver tid kontakte os, hvis du ønsker at gøre dine rettigheder gældende eller har spørgsmål i relation til OptimumITs behandling af dine personoplysninger.

Ændringer

Den hurtige udvikling af teknologier og internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger.

I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på hjemmesiden.

Klage

Du kan til enhver tid klage over OptimumITs behandling af dine personoplysninger.

Din klage skal sendes til:

Datatilsynet
Mail: dt@datatilsynet.dk

Du kan få mere at vide om persondatalovgivningen og EU’s persondataforordning på www.datatilsynet.dk.

Kontaktoplysninger

Du kan til enhver tid kontakte os, hvis du ønsker at gøre dine rettigheder gældende, eller har spørgsmål vedrørende OptimumITs indsamling og behandling af personoplysninger.

Alle forespørgsler sendes på mail til: personoplysninger@OptimumIT.dk