Efter en solid indsats har Kasper og Malte gennemført og bestået TOGAF-certificering.

Malte og Kaspers refleksioner er, at den største værdi af at opnå en TOGAF-certificering er en styrkelse af evnen til at kontekstualisere og skabe sammenhæng i det daglige arkitekturarbejde hos kunderne.

Kasper uddyber:

”Som konsulent bliver man ofte kastet ind i projekter og organisationer, der allerede buldrer derudaf. En del af udfordringen er her at forstå kundens behov og hurtigt skabe overblik over den løsnings- og forretningsmæssige sammenhæng. Risikoen kan her være, at detaljerne og kompleksiteten skygger for overblikket og sammenhængene.

TOGAF er ikke raketvidenskab.

Mange af de elementer, der er en del af rammeværket og metoden var på forhånd velkendte for mig. Og det tænker jeg også, at de er for mange af interessenterne hos kunderne.

Men med TOGAF i værktøjskassen er det lettere at strukturere arkitekturarbejdet, stille de rigtige spørgsmål og sikre konsensus om beslutningerne. Også på tværs af organisationen og de mange interne og eksterne interessenter.

TOGAF giver mig en metodisk tilgang til at forbinde it med forretningen og den overordnede strategi. Det øger effektiviteten og træfsikkerheden i arbejdet.”

I OptimumIT prioriterer vi kontinuerlig udvikling af vores konsulenters kompetencer og ekspertise. Vi lægger stor vægt på, at vores konsulenter afsætter tid til uddannelse og personlig udvikling parallelt med deres kundeopgaver.

Stort tillykke til Kasper og Malte med certificeringen!