beslutning

Skrevet 18/1-2018 af

Esben Nielsen

 

KOMBITs monopolbrudsprogram har til formål at gøre op med KMD’s monopol på it til kommunerne, bl.a. på det sociale område. Kommunerne skal således kunne konkurrenceudsætte de kommunale løsninger med henblik på at opnå gode løsninger og bedre priser.

 

Monopolbruddet er udtryk for en markedsgørelse af kommunale administrative it-systemer, der trækker paralleller til Styrelsen for it og lærings (STIL) igangværende markedsgørelse af studieadministrative systemer til Erhvervsskolerne. Erfaringerne fra monopolbruddet er således en potentiel videnskilde for Erhvervsskolerne til at sikre bl.a. omkostningseffektiv og fleksibel it-arkitektur samt indkøb af egnede og økonomisk attraktive løsninger.

 

Læs mere ...

It-sikkerhed

Skrevet 3/7-2017 af

Martin S. Corneliussen

 

Produkter, services, forretningsmodeller og aktiver gøres i stigende grad digitale. I takt med denne digitalisering flyttes kriminalitet, eks. tyveri, bedrageri, spionage og sabotage, i stigende grad fra den fysiske verden til den digitale verden. I praksis halter vi dog efter med at sikre virksomheder og offentlige myndigheder mod denne form for kriminalitet.

 

Læs mere ...

Dokumentation

CC

Skrevet 19/4-2017 af

Christian Callsen

 

It-systemerne skal løbende udbydes eller genudbydes. Ofte føler kunderne sig dog fanget af manglende viden om det pågældende it-system, forretningsunderstøttelsen samt it-systemets konstruktion. Og hvor er det nu vores dokumentation ligger? For vi har da opdateret dokumentation liggende, ikke?

 

Læs mere ...

SAN, LHO, NSM

Skrevet 2/5-2017 af

Lars Handrup

 

Den øgede digitalisering af den offentlige sektor giver store gevinster, men udfordrer samtidig samfundets evne til at håndtere og beskytte personfølsomme data samt undgå misbrug. Blockchain har potentialet til at give borgerne kontrol over egne data i det digitale velfærdssamfund. Hvordan sikres dette bedst muligt i den offentlige sektor i Danmark, der på forhånd er meget langt fremme med digitaliseringsindsatsen? Inspireret af My Health My Data blev spørgsmålet debatteret og bearbejdet på OptimumITs interne kompetencedag, fredag d. 28/4 – 2017.

 

Læs mere ...

chain

Skrevet 14/3-2017 af

Nikolaj S. Malkov

 

Blockchain kan vise sig at være den manglende brik til at favne åbne data, datadeling og sammenhængende velfærdsforløb på den ene side og skærpede krav til privacy og persondatabehandling på den anden side. Krav som ellers synes nærmest at trække i hver sin retning. Perspektiverne er så interessante, at der her følger tre gode grunde til, at det ikke er for tidligt at gå i gang og seks konkrete udfordringer, man kunne tage fat på i den offentlige sektor.

 

Læs mere ...